Håndværkerfradrag

håndværkerfradrag

Få håndværkerfradrag og spar penge på service- og håndværksydelser

Håndværkerfradrag giver dig mulighed for, at spare penge på udvalgte serviceydelser og håndværksydelser. Det kan både være når du har gjort brug af håndværkere i dit hjem, eller i din fritidsbolig. Hvilke ydelser der giver fradrag, kan du se på www.skat.dk.

  • Du kan på serviceydelser få fradrag på op til 6.200,- pr. person i 2020 (6.100,- i 2019).
  • På håndværkerydelser kan du få fradrag på op til 12.500,- pr. person i 2020 (12.200,- i 2019).

Fradraget gælder for arbejdslønnen inkl. moms og ikke selve materialerne som bruges, til at udføre arbejdet. Værdien af håndværkerfradraget svarer til cirka 26%. Det betyder, at du ved et håndværkerfradrag på 3000,- reelt vil spare 780,- i skat. Det er penge der er værd at tage med, når du alligevel skal have udført et håndværk i dit hjem.

Sådan får du håndværkerfradrag

For at få håndværkerfradrag på service- eller håndværksydelser, er der en række praktiske ting, som du selv skal have styr på. Det er en god idé at sætte sig ind i dette, hvis du ønsker at opnå den ekstra besparelse i dit budget. For at gøre det overskueligt, har vi samlet vores vigtigste tips herunder:

Z
Først og fremmest er det vigtigt, at du betaler for det udførte stykke arbejde elektronisk, hvilket vil sige med kort, mobilepay, eller ved bankoverførsel. Arbejdet må ikke være betalt kontant, hvis du ønsker at få håndværkerfradrag.
Z
Du skal huske at få dokumentation for det arbejde der er blevet udført. Det kan eksempelvis være en faktura fra din håndværker.
Z

Du skal selv indberette håndværkerfradrag på www.skat.dk.

Z
Du skal have betalt for det udførte arbejde før en tidsfrist, for at få fradrag for samme år som arbejdet er udført. Ønsker du f.eks. fradrag for arbejde der er udført i 2019, så skal arbejdet være betalt senest d. 29. februar i 2020. Betaler du for ydelsen senere end dette, er det stadig muligt at få fradrag. Det vil dog være gældende for det indkomstår hvor ydelsen er betalt.

Værd at vide om servicefradrag

Servicefradrag er en underkategori inden for håndværkerfradrag, som dækker serviceydelser, som eksempelvis rengøring og vinduespudsning. Ligesom med håndværkerfradraget, skal du udfylde de relevante oplysninger på Skats hjemmeside, for at få dit fradrag. Du kan læse hvilke ydelser der giver fradrag på www.skat.dk.